винмост, лавровый лист, корица, перец горошком

Советы по улучшению вкуса вашим блюдам

Прянощі

Спеції - це все, що ви додаєте в їжу під час приготування, щоб поліпшити її смак. Прикладами приправ можуть бути сіль, перець, зелень, спеції або навіть лимонний сік. Ось кілька найпоширеніших помилок і порад як їх уникнути!

Економити на солі Сіль є абсолютним основним інгредієнтом; навіть десерти пріправлются дрібкою солі. Рецепти часто стверджують, що ви повинні солити за смаком. Це означає, що в готовій страві ви повинні відчути смак солі. Тому добре посоліть під час приготування і знову спробуйте на смак.

Додавати сушені трави занадто пізно

Пряні трави це висушене листя рослин. Додавайте сушені трави на початку приготування і свіжі трави тільки після того, як ви закінчите готувати. Це тому, що свіжі трави містять ефірні масла, які швидко випаровуються при нагріванні. Сушені трави, з іншого боку, займають більше часу, щоб випустити масла, які вони містять. Для пріправок до салату може знадобитися кілька годин, перш ніж аромати сушених трав розгорнуться (бо немає ніякої високої температури).

рыба с лимоном

 

Не забудь лимон!

Лимонний сік - це приправа, яка ідеально поєднується з рибою і морепродуктами, оскільки додає нотку свіжості. Також  надає прекрасний смак  фруктам і овочам. Як правило, якщо овоч має хороший смак з розтопленим вершковим маслом, він також буде мати прекрасний смак зі свіжим лимонним соком. Брокколі, спаржа, буряк, капуста, гриби дуже смачні, якщо подаються з лимонним соком.

Звичайно, лимонний сік також ідеально підходить для домашньої заправки для салатів, соусів або супів. Терпкий смак лимона надає стравам невеликий поштовх.

специи винмост

Використовуючи несвіжі спеції!

Будь то зроблені з листя, кори, насіння, нирок або коренів рослини, трави та спеції, як правило, з часом втрачають свій смак, особливо після того, як вони були розмелені. Щоб уникнути використання несвіжих спецій, намагайтеся використовувати свіжі спеції всюди, де це можливо. Купіть кавомолку або ступку і товкач і розмолоти свої спеції свіжими, коли вони знадобляться. Завжди використовуйте якомога менше попередньо подрібнених спецій.