Чорний перець

Прянощі

У кожному ресторані та кафе на столі стоїть не тільки сіль, але й чорний перець. І справді, ця спеція – універсальна, адже може доповнити смак багатьох страв.

Це найпоширеніша і найбільш популярна в усьому світі спеція, яку використовують у вигляді горошин або в меленому вигляді. У своєму складі він містить багато корисних вітамінів і мінералів, тому він не тільки додає смак та аромат стравам, але і має корисні властивості для організму.

Чорний перець має високий вміст мікроелементів і вітамінів та має багато корисних властивостей, в тому числі:

- сприяє покращенню травлення;

- допомагає зміцнити нервову систему;

- знижує артеріальний тиск;

- стимулює обмін речовин;

- попереджує випадіння волосся;

- сприяє виведенню токсинів із організму.

У кулінарії застосовують як подрібнений (порошкоподібний) перець, так і горошини. Горошини варто додавати у тому випадку, якщо Ви не хочете, щоб страва була занадто гострою. Горошини зможуть віддати свій смак та аромат бульйонам, супам, а також гарячим стравам. Горошок також додають до консервацій та маринадів. У разі, якщо Ви не хочете, щоб у готовій страві був присутній цілий горошок, його можна легко виловити.

Якщо ж Ви хочете, щоб страва мала більш гострий смак, тоді варто надати перевагу меленому чорному перцю. Його можна додавати до салатів, маринадів, соусів та консервації. Та, звичайно же, він ідеально доповнить смак будь-яких гарячих страв. Неможливо уявити собі виробництво ковбас, сардельок та інших м’ясних делікатесів без чорного перцю.

Завжди додавайте трохи цієї чудової спеції до ваших страв, і ви отримаєте неперевершений смак та аромат.