Спеції та прянощі - це основа ароматної випічки і вам не обійтися без них ніяк

Прянощі

Ні з чим ніколи не можна переплутати лише один аромат – аромат випічки. Він особливий, здатний надихати та любити життя.

Спеції та прянощі - це основа ароматної випічки і вам не обійтися без них ніяк. А які саме додати спеції, це вже залежить від ваших уподобань).

Любителі випічки знають не з чуток, що чудовий аромат до тіста додає кориця. Випічку з корицею найбільше хочеться в осінній та зимовий період, коли так хочеться сонечка і тепла. Ще одне вдале поєднання у випічці кориці з яблуком.

Мускатний горіх у випічці дуже оригінально і пряного смаку з легкою пекучістю, характерною тільки для цієї приправи. Додавати мускат також можна в пудинги, випічку та сирні десерти.

Перемелена гвоздика стане відмінним доповненням до яблучних та цитрусових десертів. Крім неймовірного аромату, гвоздика корисна своїми лікувальними властивостями.

Хліб з пажитника, він відрізняється не тільки чудовим смаком, але і унікальним ароматом і звичайно пажитник робить хліб не тільки смачнішим, але ще і корисним. Пажитнік треба замочувати гарячою водою на декілька годин. Водичку випити як ліки, а насіння можна добавити в тісто.

Рідко, але деякі десерти і випічку роблять з нотками запашного перцю. Тому, дуже пекучий на смак, запашний перець рекомендується використовувати зовсім по трішечки.

Імбирні пряники, печиво і хліб дуже популярні не тільки в нашій, а й європейської кухні. І цим списком можливості застосування імбиру далеко не обмежуються. Цю пряність додають практичні в будь-кондитерські вироби, завдяки чому вони стають більш смачними і корисними.

А ще в хліб та у іншу випічку можна додавати кмин - калінджі, насіння кунжуту, зіру (кумін), насіння льону, прованські трави, італійські трави...

Використовуйте прянощі якомога частіше, і ваші страви заграють новими смаками і ароматами.